Що таке сенсимілья та як її отримати?

Що можна уявити, почувши поняття «сенсимілья»? Воно схоже на якесь незвичайне жіноче ім'я, яке належить середньовічній красуні чи давньогрецькій богині. Але насправді все куди простіше, сенсимілья – це іспанське вираження, яке буквально означає насіння. Навіть тут не обійдеться без жіночого початку, адже поняття означає саме жіночу рослину конопель. Якщо бути точніше, маються на увазі дозрілі, але не запилені суцвіття жіночого каннабісу, які не утворили насіння.

Чому на незапліднені суцвіття такий великий попит?

Цьому є логічне пояснення. Просто у незапліднених шишках з'являється велика кількість каннабіноїдів. Зміст ТГК у яких може сягати від 11 до 24% і навіть вище. Є спеціально виведені, дуже потужні сорти – вміст тетрагідроканнабінолу у них сягає 26%. Відсоток ТГК дуже впливає на силу та психоактивність впливу від застосування суцвіття. Якщо дати марихуані можливість бути заплідненою, то такий рослинний показник ТГК досягне максимум 2%. Це вважається дуже слабким показником, який не дасть потрібного ефекту.

Також, крім потужності ефекту та великої кількості каннабіноїдів, від сенсиміль можна чекати чудові смако-ароматичні властивості. Вона має більш насичений та яскравий аромат, до того ж сьогодні існує багато смакових відтінків. З'являється можливість скуштувати шишки зі смаком полуниці, печива, сиру, бананів, тропічних фруктів та навіть дизельним паливом. Такі сорти вважаються дуже цінними для гурманів.

Сенсимілья використовується у рекреаційних цілях, а й у медичних. Вона має досить великий потенціал у медицині та фармакології. У шишках незапиленої марихуані, крім ТГК, ще міститься КБД та КБН. Це каннабіноїди та їх терапевтична ефективність доведено – з них роблять ліки для лікування різних захворювань.

Як отримати сенсиміль?

Щоб отримати сенсиміль, необхідно запобігти запиленню жіночих кущів чоловічими. І тому є кілька способів. Можна спочатку використовувати фемінізоване насіння канабісу, яке гарантовано дає рослини тільки жіночій статі.

А інший спосіб полягає у відділенні чоловічих рослин від жіночих. Тобто перед початком цвітіння видалити всіх «чоловіків» із саду, щоб вони не встигли запиляти жіночий кущ. Щоб підвищити ймовірність появи саме жіночих рослин, потрібно забезпечувати їм хороші умови. Важливо дотримуватися правильного світлового режиму, температури, рівня вологості та вчасно удобрювати свої розтишки.