Топ автоквітучих сортів 2024


Автоквіти пройшли ціле становлення та шлях до того, щоб стати такими популярними й продаваними. Це гібриди, які сьогодні за характеристиками не поступаються потужним фотоперіодним легендам, але так було не завжди.

У цій статті розберемо топ автоквітучих сортів 2024 року, які є у нашому інтернет-магазині F1 Seeds.

Що таке автоквітучі сорти та як вони виходять?

Як можна зрозуміти за назвою, автоквітуче насіння конопель дає рослини, які здатні зацвісти самостійно, на відміну від фотоперіодних. Вони досягають певного рівня розвитку та зросту, а потім незалежно від умов та режиму освітлення автоматично починають фазу цвітіння. Їм не потрібно чекати змін у кількості годин світла, як фотоперіодним гібридам та дикорослій коноплі в природі. Автоквіти мають короткий період вегетації, що також скорочує загальну тривалість дозрівання. Це не може не тішити виробників, які орієнтуються на швидкість одержання врожаю, щоб проводити кілька харвестів за сезон чи встигати вирощувати кущі на вулиці у прохолодних умовах із коротким літом.

Таке найбільше досягнення у сучасній селекції вийшло завдяки схрещуванню фотоперіодних сортів зі зразками Рудералісу. У природі існує генотип марихуани, що називається Рудералісом. Він практично не має цінності та виробляє дуже низький відсоток ТГК, але здатний виживати в екстремальних умовах та зацвітати незалежно від них. Холодний та серйозний клімат їх проростання змусив ці рослини пристосуватися для виживання. Це надихнуло селекціонерів, тому вони використовували даний різновид марихуани, щоб наділити автоквітучими властивостями та більш стійким здоров’ям гібридні сорти.

Чи можуть автоквіти мати потужні характеристики?

Спочатку такі гібриди виходили слабкими щодо впливу, мали непримітний аромат шишок, у чому програвали фотоперіодним стрейнам. Вся річ у тому, що рослини не встигали розвинути кущ до такого міцного та пишного стану, щоб можна було отримувати з нього гідні результати. Спочатку це навіть відштовхувало виробників від купівлі автоквітучого насіння, адже простіше довіритись фотоперіодному сорту. Для цього був повільний, але вірний спосіб отримати і бажаний урожай, і смако-ароматичні характеристики, і високий ТГК. Протягом десятиліть селекціонери суттєво доопрацьовували сучасні автоквіти, щоб отримувати сильніші, урожайніші та ароматніші гібриди, які ні в чому не поступаються фотоперіодним стрейнам. Сьогодні це реальність, але для неї довелося докласти багато зусиль.

Топ сативного автоквітучого насіння коноплі 2024

Автоквіти з переважанням Сативи завжди дуже популярні завдяки характерному церебральному «high» ефекту, що допомагає підняти настрій, заряджає бадьорістю та енергією. Зазвичай рослини цього генотипу вирізняються високим зростом, вимагають більше часу на дозрівання. Життєвий цикл автоквітів буде коротшим завдяки короткій вегетативній фазі. Зовнішній вигляд кущів відрізняється вузьким листям та довгими гілками. Вони більш вимогливі до освітлення, люблять достаток тепла та світла через своє тропічне походження.

Нижче розберемо найкращі та найзатребуваніші сативні сорти конопель, насіння яких є у нас в наявності.

Auto AK-47 Feminised

Класичний сативний сорт із насиченим набором генів із різних куточків планети (Colombia, Mexico, Thailand, Afghanistan). На період цвітіння йде в середньому 49-56 днів. Гібрид неодноразово отримував призові місця на конкурсах та фестивалях. Смак шишок пряно-солодкий, з хвойними та землистими відтінками. Вплив характеризується стрімкою та захоплюючою ейфорією, а також теплим відчуттям щастя. Курця захльостує хвилею щастя, задоволеності та креативності. Рівень ТГК може сягати понад 20%. Урожаї сягають 80 грам шишок з одного куща.

Auto Amnesia Feminised

Потужний сорт із незвичайним зовнішнім виглядом кущів, невибагливою вдачею та щедрою продуктивністю (до 150 г/кущ). Має унікальну форму суцвіть, що нагадує лисячі хвости. Генетика складається з представників легендарних сімейств: Haze, Skunk та Northern Lights. Рівень ТГК – 20%. Сорт має збалансовану церебральну дію, спочатку тонізуючу ейфорію, а потім спокій та глибоку розслабленість. Використовується у медицині. Цвіте 60 днів.

Auto Bruce Banner Feminised

Яскрава, отруйно-зелена рослина з потужним потенціалом та назвою-відсиланням до персонажа з Марвел – Халку. Походить від незвичайного генетичного поєднання: каліфорнійського OG Kush та рідкісного стрейну Strawberry Diesel. Рівень ТГК дуже високий – досягає 27%! Кущі славляться сильним здоров’ям та витривалістю. Шишки пахнуть прянощами, тропічними фруктами, манго та свіжою м’ятою. Ефект тривалий, дає відчути сповна і церебральний хай і тілесний стоун. Урожаї – до 700 г/м2.

Auto Orange Bud Feminised

Сильний гібрид для новачків з незвичайним апельсиновим смаком шишок та «вибуховим» сативним ефектом. ТГК сягає 22%. Продуктивність шишок доходить до показників 600 грамів з одного квадратного метра. Має досить компактний зріст, лише 60-125 сантиметрів. Генетика представлена ​​сортами Auto Daiquiri Lime та Orange Bud. Культура має високу стресостійкість та адаптивність до різних умов. Цвіте 60-70 днів.

Auto Tutankhamon Feminised

Чемпіонський гібрид українського походження з генетикою на основі легендарного AK-47. Має високу врожайність (до 550 г/м2) та непоганий показник ТГК (23%). Цвітіння займає лише 56 днів за хороших умов. На фестивалі Spannabis 2011 у Барселоні показав себе як один із найкращих та потужних сортів. Ефект відчувається як хвиля енергії, креативності та ейфорії. Аромат шишок досить різкий, сканковий, квітковий, пряний. Застосовується у медицині.

Топ 2024 автоквітів Індики

Різновид Індики теж має свої відмінні риси, які відрізняються від Сатіви, а точніше навіть є її протилежністю. Сорти конопель з цим генотипом виділяються тілесним, розслаблюючим «stone» ефектом, який ніби знерухомлює курця, дарує приємну втому й характерну тяжкість у кінцівках. Вони також вимагають значно менше часу на фазу цвітіння, досягають компактних розмірів та невибагливі у вирощуванні. Структура кущів є пишною, формується густа крона за рахунок широкого листя й коротких гілок. Зазвичай такі рослини мають щільну моноколу з великими шишками.

А далі невелика добірка індивідуальних сортів з нашого асортименту, які є найпопулярнішими.

Auto Critical Kush Feminised

Гібрид із потужним тілесним релаксом, широким медичним потенціалом, а також елітною генетикою (Critical Mass та O. G. Kush). Цвіте лише 55-60 днів. Рівень ТГК – 25%. Рослини формують щільні та дуже смолисті суцвіття. Врожайність сягає 550 грамів з одного квадратного метра. Шишки пахнуть деревом, цитрусовими та спеціями. Сорт має дуже стійке здоров’я та високу витривалість.

Auto Gagarin Feminised

Ця культура має феноменально високий ТГК, що доходить до 31%! Має потужну й довготривалу дію, яка дає глибоке розслаблення тіла та філософський настрій. Суцвіття мають яскравий та незвичайний аромат, що нагадує каву. У медицині сорт популярний як спазмолітик та седативний засіб. Урожаї – до 500 грамів з квадратного метра.

Auto Green Poison Feminised

Сорт із незвичайним яскраво-зеленим забарвленням, потужною дією та солодким, фруктовим смаком шишок зі сканковими нотками. Має щедру врожайність (до 550 г/м2) при досить компактних розмірах куща (60-110 сантиметрів). Рослини виявляють феноменальну стійкість та опірність різним хворобам/паразитам. ТГК - 24-26%. Цвітіння триває 56 днів.

Auto Kerosene Krash Feminised

Це один із найкращих автоквітів 2021 року, на думку експертів. Цвіте близько 70 днів. Продуктивність кущів – до 600 г шишок на квадратний метр. ТГК сягає 28%! Ефект поєднує в собі ейфорію та блаженство, а також глибоке тілесне розслаблення. У смаку відчуваються тропічні, фруктові, цитрусові та солодкі акорди. Сорт має багатошарову, складну генетику.

Auto Gorilla Glue Feminised

З назви «Клей Горили» відразу читається неймовірна смолистість шишок, а також потужність ефекту. ТГК досягає 24% у добрих умовах. В ароматі та смаку відчуваються яскраві хвойні та цитрусові акорди. У 2014 році культура отримала звання найкращого гібрида на конкурсі SoCal у Лос-Анджелесі та у Мічигані. Терапевтична дія культури допомагає усунути біль, нудоту та стрес. Врожайність – до 600 грамів з одного квадратного метра. Цвітіння – 56-63 дні.

Підсумки

У цих добірках ви можете вибрати якісне автоквітуче насіння конопель за своїми уподобаннями, так як тут представлені сорти з різними характеристиками врожайності, ТГК, впливом на організм та смаковими якостями.

Ця стаття несе виключно ознайомлювальний та пізнавальний характер, ми не закликаємо до пророщування насіння та порушення чинного законодавства у вашій країні перебування.